Vår filosofi

Obalans i livet, oro, dåliga vanor och ett inbyggt motstånd mot träning gör det svårt för många att prestera och må bra i vardagen. Samtidigt är den bästa lösningen för ett hållbart välmående att verkligen ta tag i alla dessa delar, att komma igång. Vi vet, vi har varit där själva och det är därför vi känner så starkt för att hjälpa dig att fungera, såväl kroppsligt som mentalt. Vi kallar det helhetshälsa.

Helhetshälsa för ett hållbart välmående!

Vårt mål är att hjälpa dig att fungera som en helhet, såväl kroppsligt som mentalt. När hela du fungerar på rätt sätt, i balans med livet och din egen kropp, har du kraft att stå emot skador och utmattning samt har fått metoder du kan dra nytta av i din vardag och när du möter större utmaningar.
Kroppsligt handlar det om stabilitet, rörlighet, god balans och kondition.  
Mentalt betyder det att se till att reducera stress och ge dig tid för avslappning och återhämtning så att du kommer i balans med dig själv och dina energier.

Balans

Vi ser två delar i begreppet ”balans”; den fysiska och den mentala balansen. Kroppens balans, den fysiska, behöver tränas för att inte bli dålig. Balansen bygger på balanssinnet och stabiliteten i kroppen. Bägge dessa kan tränas, vilket är oerhört viktigt. Dålig balans är nämligen farligt. Fler dör av fallolyckor än i trafiken. Fallolyckorna drabbar nästan alltid personer över 65 år. Om du regelbundet tränar och bygger upp din balans så är inte ålder längre en riskfaktor. Din mentala balans utsätts ständigt för påfrestningar. Du förväntas orka med de höga krav, stressnivåer och det ständiga informationsflöde som hjärnan matas med i dagens samhälle. Då är det lätt att prioritera bort vårt eget bästa. Det som blir lidande är egentiden, den tid du skulle behövt för vila, återhämtning och träning. Utan återhämtning stänger hela kroppen sakta men säkert av och du förstår inte varför du blir glömsk, okoncentrerad, trött och får ont i kroppen. Med rätt stöd för såväl den fysiska som mentala balansen hjälper vi dig, på just det sätt som du behöver.

rörlighet

En kropp som inte rör sig blir stel, faller ihop och ”fastnar” med åldern. Vi behöver släppa lös kroppen och se till att röra den som det var tänkt från början, okontrollerat och åt alla möjliga håll. Vi är gjorda för att jaga, fly, klättra, bygga, lyfta, dra och putta. I dagens samhälle tenderar vi att bara jobba framför kroppen så kontrollerat vi bara kan. Det är knappt vi ens kan andas ordentligt! Så; mer okontrollerad och varierad rörelse till folket! Då får vi kroppar som vi kan röra - hela livet.

stabilitet

Stabilitet betyder att något är i jämvikt. För att skapa stabilitet i kroppen behöver vi se till att vi lägger fokus på att träna de stabiliserande musklerna i kroppen. Grunden är det vi står på, foten, och sen hela vägen upp genom kroppen. Stort fokus på att stärka fötterna och träna funktionellt, övningar med stora delar av kroppen involverade samtidigt. Då får vi en kropp som vi kan använda och ha roligt med. Stabilitet skyddar också mot skador.

kondition

Vi blir pigga och glada av att röra på oss! Om dagarna går utan att vi rör på oss blir vi trötta enbart av att sitta vid en dator och tänka. Vi orkar inget mer och det ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, infektioner och utmattning. Tränar vi hjärtats kapacitet blir vi mer motståndskraftiga och orkar ha en aktiv och rolig fritid. Vi blir dessutom mer effektiva på jobbet. Att röra på dig, så att du blir andfådd varje dag, ger dig ett starkt hjärta och bra lungor.