Yoga

Yoga

HormonyYoga – Medicinsk yoga för kvinnor, är en lugn och meditativ yogaform som stillar sinnet, skapar återhämtning, förbättrar kroppskännedom och balanserar kroppens nerv-och hormonsystem.
En träning för kropp och sinne, för mental och känslomässig balans med fokus på människan som helhet. Det centrala i konceptet är kvinnohälsa och att hjälpa kvinnor att själva hitta sitt sätt att må bra på med yoga, kost och livsstil. Att alla kvinnor lär känna sin kropp, sina hormoner och får en chans att hitta sin inspiration och glädje i livet.

HormonyYoga – Medicinsk yoga för kvinnor är ett koncept utvecklat av Ellen Engvall. Yogaformen har sin bas i traditionell yoga med rörelser inspirerade från Kundaliniyoga och MediYoga. Ellen är utbildad barnmorska, yogaterapeut och har utbildat fler än 500 elever till yogalärare inom Mediyoga
och Medicinsk yoga med fokus på gravida och hormonbalans för alla kvinnor.

Priser
Kurs 9 tillfällen á 90 min 1800 kr
Drop-in 90 min 230 kr

Kurs via Zoom 1200 kr
Drop-in via Zoom 150 kr

Yogainstruktör Anette Vikström


 

Klassisk Yoga

Klassisk yoga, Satyananda yoga, verkar kraftfullt på subtil nivå. Varje yogalektion inkluderar kroppspositioner (asanas), andningsövningar (pranayamas) och avslutas med rogivande och grundande djupavslappning (yoga nidra) och meditation.

Yogan bidrar till smidighet, styrka och balans i kropp och sinne samt förhöjd medveten närvaro och kroppsmedvetenhet. Vid regelbundet utövande hjälper yogan dig att komma i kontakt med din inneboende visdom, ditt sanna jag – din längtan, din passion, din kreativitet, så att du lättare kan göra medvetna val och leva din dröm.

För vem: Du bör ha viss yogavana. Kursen vänder sig i första hand till dig som har praktiserat yoga under en period tidigare och vill fördjupa dig, men är även för dig som precis har börjat med yoga och som känner att du skulle vilja få mer inblick i hur du kan fortsätta utveckla ditt yogautövande och få in det mer i din vardag.

Priser
Kurs 16 ggr á 120 min 2690 kr
Drop-in 120 min 230 kr

Kurs via Zoom 2400 kr
Drop-in via Zoom 180 kr

Yogalärare Lisa Isha Förander


 

Yin & Yang Yoga

Yin Yang Yoga blandar två yoga stilar, mer dynamiskt flöde och stående positioner med passivt hålla ställningar under en längre tid. Pranayama, andningsövningar, och meditation ingår också i klassen.

Yin och Yang är taoistiska begrepp som beskriver två kvalitéer som finns i allting. Yin är passiv, kall och inåtvänd, yang är dynamisk, utåtriktad och varm. Översatt till yoga så stärker yangyoga kroppens muskler och flöden samt bygger uthållighet. Yinyogan påverkar fascian och leder positivt, och låter kroppen gå in i en djup avspänning som motverkar stress.

Vi behöver både yin och yang i vår vardag för att få balans mellan aktivitet och vila, anspänning och avslappning, social samvaro och egentid. I den här klassen fyller vi på med både yin och yang energi och min förhoppning är att du ska känna dig både energifylld och avslappnad efter en klass, och ha landat i din inre kärna av stillhet.

Du behöver inga förkunskaper.

Priser
Kurs 7 ggr á 90 min 1400 kr
Drop-in 90 min 230 kr

Kurs via Zoom 900 kr
Drop-in via Zoom 150 kr

Yogalärare Moa Keskikangas