Yoga

Yoga

HormonyYoga – Medicinsk yoga för kvinnor, är en lugn och meditativ yogaform som stillar sinnet, skapar återhämtning, förbättrar kroppskännedom och balanserar kroppens nerv-och hormonsystem.
En träning för kropp och sinne, för mental och känslomässig balans med fokus på människan som helhet. Det centrala i konceptet är kvinnohälsa och att hjälpa kvinnor att själva hitta sitt sätt att må bra på med yoga, kost och livsstil. Att alla kvinnor lär känna sin kropp, sina hormoner och får en chans att hitta sin inspiration och glädje i livet.

HormonyYoga – Medicinsk yoga för kvinnor är ett koncept utvecklat av Ellen Engvall. Yogaformen har sin bas i traditionell yoga med rörelser inspirerade från Kundaliniyoga och MediYoga. Ellen är utbildad barnmorska, yogaterapeut och har utbildat fler än 500 elever till yogalärare inom Mediyoga
och Medicinsk yoga med fokus på gravida och hormonbalans för alla kvinnor.

Priser
Kurs 9 tillfällen á 90 min 1800 kr
Drop-in 90 min 230 kr

Kurs via Zoom 1200 kr
Drop-in via Zoom 150 kr

Yogainstruktör Anette Vikström


 

Klassisk Yoga

Klassisk yoga, Satyananda yoga, verkar kraftfullt på subtil nivå. Varje yogalektion inkluderar kroppspositioner (asanas), andningsövningar (pranayamas) och avslutas med rogivande och grundande djupavslappning (yoga nidra) och meditation.

Yogan bidrar till smidighet, styrka och balans i kropp och sinne samt förhöjd medveten närvaro och kroppsmedvetenhet. Vid regelbundet utövande hjälper yogan dig att komma i kontakt med din inneboende visdom, ditt sanna jag – din längtan, din passion, din kreativitet, så att du lättare kan göra medvetna val och leva din dröm.

För vem: Du bör ha viss yogavana. Kursen vänder sig i första hand till dig som har praktiserat yoga under en period tidigare och vill fördjupa dig, men är även för dig som precis har börjat med yoga och som känner att du skulle vilja få mer inblick i hur du kan fortsätta utveckla ditt yogautövande och få in det mer i din vardag.

Priser
Kurs 16 ggr á 120 min 2690 kr
Drop-in 120 min 230 kr

Kurs via Zoom 2400 kr
Drop-in via Zoom 180 kr

Yogalärare Lisa Isha Förander


 

Kundaliniyoga

Varje pass innehåller fysiska yogaövningar, andningsövningar, vila och meditation.

Kundaliniyogans övningar syftar till att skapa harmoni mellan kropp, sinne och själ och ge styrka att påverka den egna livssituationen i positiv riktning. Yogan ger uthållighet, koncentrationsförmåga, inre styrka, medvetenhet, medkänsla och självinsikt.

Den ger mental balans och inre avslappning. Den stärker nervsystemet och musklerna, stimulerar cirkulationen, stärker immunförsvaret, rensar kroppen från gifter och skapar en ökad känsla av liv i kroppen.

Att yoga är att hedra sig själv, att möta sig själv och kärleksfullt ta hand om sig själv.

Du behöver inga förkunskaper.

Priser
Kurs 6 ggr á 90 min 1200 kr
Drop-in 90 min 230 kr

Kurs via Zoom 900 kr
Drop-in via Zoom 150 kr

Nästa kurs startar 17 november

Yogalärare Moa Keskikangas