Yoga

Yoga

HormonyYoga – Medicinsk yoga för kvinnor, är en lugn och meditativ yogaform som stillar sinnet, skapar återhämtning, förbättrar kroppskännedom och balanserar kroppens nerv-och hormonsystem.
En träning för kropp och sinne, för mental och känslomässig balans med fokus på människan som helhet. Det centrala i konceptet är kvinnohälsa och att hjälpa kvinnor att själva hitta sitt sätt att må bra på med yoga, kost och livsstil. Att alla kvinnor lär känna sin kropp, sina hormoner och får en chans att hitta sin inspiration och glädje i livet.

HormonyYoga – Medicinsk yoga för kvinnor är ett koncept utvecklat av Ellen Engvall. Yogaformen har sin bas i traditionell yoga med rörelser inspirerade från Kundaliniyoga och MediYoga. Ellen är utbildad barnmorska, yogaterapeut och har utbildat fler än 500 elever till yogalärare inom Mediyoga
och Medicinsk yoga med fokus på gravida och hormonbalans för alla kvinnor.

Priser & Kursstart
För kursstart och pris, se bokningssida  

Tid
Tisdagar kl 17:30-19:00.

Yogainstruktör
Anette Vikström

Klassisk Yoga

Klassisk yoga, Satyananda yoga, verkar kraftfullt på subtil nivå. Varje yogalektion inkluderar kroppspositioner (asanas), andningsövningar (pranayamas) och avslutas med rogivande och grundande djupavslappning (yoga nidra) och meditation.

Yogan bidrar till smidighet, styrka och balans i kropp och sinne samt förhöjd medveten närvaro och kroppsmedvetenhet. Vid regelbundet utövande hjälper yogan dig att komma i kontakt med din inneboende visdom, ditt sanna jag – din längtan, din passion, din kreativitet, så att du lättare kan göra medvetna val och leva din dröm.

För vem: Du bör ha viss yogavana. Kursen vänder sig i första hand till dig som har praktiserat yoga under en period tidigare och vill fördjupa dig, men är även för dig som precis har börjat med yoga och som känner att du skulle vilja få mer inblick i hur du kan fortsätta utveckla ditt yogautövande och få in det mer i din vardag.

Priser & Kursstart
För kursstart och pris, se bokningssida

Tid
Måndagar kl 18:30-20:30

Yogalärare
Lisa Isha Förander

Kundaliniyoga

Varje pass innehåller fysiska yogaövningar, andningsövningar, vila och meditation.

Kundaliniyogans övningar syftar till att skapa harmoni mellan kropp, sinne och själ och ge styrka att påverka den egna livssituationen i positiv riktning. Yogan ger uthållighet, koncentrationsförmåga, inre styrka, medvetenhet, medkänsla och självinsikt.

Den ger mental balans och inre avslappning. Den stärker nervsystemet och musklerna, stimulerar cirkulationen, stärker immunförsvaret, rensar kroppen från gifter och skapar en ökad känsla av liv i kroppen.

Att yoga är att hedra sig själv, att möta sig själv och kärleksfullt ta hand om sig själv.

Du behöver inga förkunskaper.

Priser & Kursstart
För kursstart och pris, se bokningssida 

Tid
Torsdagar kl 18:00-19:00

Yogalärare
Anette Vikström