Om oss

Profilbild, Anette Vikström, Onlife

Anette

Mitt namn är Anette Vikström och jag startade OnLife 2016. Jag sadlade om från Informationsarkitekt till Hälsoutvecklare efter över 20 år inom IT. Jag ville jobba med människor och stötta, motivera och inspirera till ett hållbart välmående.

Jag har egen erfarenhet av utmattningssyndrom, fetma och ett stillasittande liv utan större glädje. Jag ser den erfarenheten som en enorm styrka när jag möter mina klienter. Jag har själv upplevt hur svårt det är att göra en livsstilsförändring, men samtidigt också fått uppleva vilken vinst det är när man lyckas.

Min största drivkraft i det jag gör idag är att få uppleva och följa förändring hos dem som kommer till mig. Och all uppskattning jag får i det jag gör är obetalbar!

Jag jobbar med hälsa som helhet, vilket är oerhört spännande. Vi människor är komplexa varelser och en förändring är aldrig en annan lik. Jag arbetar både med privatpersoner och företag.

Specialitet

Min specialitet är problemlösning. Jag älskar att grotta och hitta lösningar på kroppens problem. Jag använder mig av massage, medicinsk laser, triggerpunktsbehandling, terapeutisk stretch, dry needling

och träning. Triggerpunkter har jag nördat in på ordentligt! De är så fascinerande och ställer ofta till det, en hel del! Det är viktigt att få bort dem så att musklerna kan jobba optimalt igen.

Jag är också oerhört intresserad av våra fötters väg tillbaka till den naturliga rörligheten, funktionen och styrkan. Tyvärr blir fötterna lätt dysfunktionella idag på grund av plana ytor och skor som varken tillåter rörelse eller arbete för musklerna.

Ett nytt stort intresse är våra kvinnliga hormoner, speciellt i klimakterieåldern. Den oerhört dåliga kunskapen i samhället har gjort att jag skaffat mig massa kunskaper i området och jobbar nu också som HormonyYogalärare. Det rekommenderar jag alla kvinnor!

Avslappning, massage av bröstkorg
Profilbild, Malin Almgren, Onlife

Malin

Mitt namn är Malin Almgren och jag driver eget företag inom stresshantering och samtalsstöd. Nu jobbar jag som konsult här hos OnLife, vilket känns jättekul! Med över 20 år inom serviceyrket har jag samlat på mig mängder av erfarenhet i möten med människor på deras olika resor genom livet. Något jag älskar och något jag har stor användning av i min yrkesroll. Jag har även egna erfarenheter av att vara sjuk i utmattning. Det var min upplevelse av att bli sjuk, bemötandet inom vården och det lilla stöd som erbjöds, som fick mig att utbilda mig inom stress och helt byta spår i arbetslivet. Jag har ett stort engagemang och ett brinnande intresse för att jobba med stress. Jag vill bidra till välmående, till att hitta en god livsbalans och till att skapa utrymme för återhämtning. Jag vet att det finns så mycket vi kan göra för att förebygga stress men också mycket att stötta upp med, när livshjulet rullat på alldeles för fort, alldeles för länge. Jag har fler fina och väl anpassade verktyg och tekniker att dela med mig av.

 

Specialitet

Min specialitet är att jag är lösningsorienterad. Finns det ett problem eller en situation som behöver redas ut, blir jag direkt engagerad och ser det som min främsta uppgift att hitta en väg framåt. 

Jag älskar mötet med människor och att bygga relationer. Det är något jag mer än gärna ger mycket tid till. 

Jag tycker förändringar i livet måste få ta sin tid.

Lisa

Jag heter Lisa Isha Förander och är diplomerad och initierad yoga- och meditationslärare inom Satyanandayoga med över 15 års erfarenhet av yoga och meditation. De senaste sex åren har jag undervisat yoga regelbundet. Jag är också certifierad ayurvedisk hälsorådgivare och diplomerad mindfulnessinstruktör. Jag vill dela med mig av mina kunskaper inom yoga, ayurveda och mindfulness till intresserade medmänniskor.

Min intention är att fler ska hitta ett bättre välmående, fysiskt, mentalt, emotionellt och spirituellt bland annat med hjälp av verktyg från yogan, kostråd och dagliga rutiner från ayurvedan och med en närvaro och medvetenhet från mindfulness och meditation. Detta då min erfarenhet är att vanlig sjukvård inte har alla lösningar.

Passion, kreativitet & full potential

Min starka tro och förhoppning är en värld där alla lever sin dröm – sin passion, sin kreativitet, sin fulla potential. Då – först då, tror jag vi får en fredligare värld och vi kan skapa paradiset här på jorden genom ett fridfullt varande – Peaceful Being. Jag är samhällsvetare i grunden och har bland annat läst freds- och konfliktkunskap, mänskliga rättigheter och internationella relationer. Jag tror på ett fredligare samhälle och en fredligare värld med hjälp av att vi alla uppnår en mer fulländad hälsa bland annat med hjälp av yoga, meditation och ayurveda – som alla kan vara ett uttryck för självkärlek. ”Yoga is the need of today and the culture of tomorrow”, som Satyanandayogan uttrycker det.

Yoga – en bra livförsäkring

Yogan har förutom livsglädje och livslust, känsla av sammanhang och en känsla av att vara grundad gett och ger mig ökad energi, drivkraft och kreativitet, bättre sömn, meningsfull struktur på dagen, en smidig och stark kropp, ett smidigare sinne, ökad fokus och koncentration, ökad medvetenhet och närvaro, en förfinad intuition och mer genomtänkt kommunikation, samt förbättrad självkänsla och ett bättre självförtroende. En bra livförsäkring med andra ord.
Yogan har gett mig tillgänglighet till en massa effektiva verktyg att hantera livets upp- och nedgångar samt stress på ett mer balanserat sätt, möjlighet att blicka inåt, komma i kontakt med mitt sanna jag, villkorslös kärlek och vänskap, samt möjlighet att leva min dröm. Jag hoppas nu att även du vill uppleva detta och att jag på ett inspirerande, lättsamt och glädjefullt sätt får dela med mig av min kunskap och erfarenhet.

Hunden Twix, ökat välmående

Twix

Mitt namn är Twix. Jag är en glad Labradoodle. Oftast är jag hos någon av mina dagmattar i Sundbyberg eller i Kallhäll, men ibland är de upptagna med annat och då får jag följa med matte till jobbet. Jag älskar nya stället! Nästan lika mycket som matte tror jag. 

Jag hoppas att jag inte är ett problem för dig som är allergisk. Jag ska vara allergihund, men det finns det tydligen inget som heter. Jag tappar inget hår och matte har inte varit med om att någon reagerat på mig. Om du ändå gör det, säg till, så får du dina pengar tillbaka. Jag får aldrig gå in i behandlingsrummen.

Trots att jag har varit med matte sen valp så är jag fortfarande rädd för nya människor. Jag har mitt eget krypin och får inte springa runt på mottagningen, men om vi möts, ignorera mig fullständigt. Om det är ok för dig vill jag gärna nosa på dig för att ta reda på vem du är, men om du tittar på mig, eller försöker klia mig, blir jag livrädd och kanske skäller för att du ska förstå det. Om vi lär känna varandra kommer vi bli bästisar garanterat!

 

Specialitet
Jag har massa specialiteter!

Jag är extremt bra på att hålla vakt! Matte är dock inte lika förtjust i min talang som jag så jag gör som hon vill och är helt tyst. Ibland kan jag inte hålla mig helt utan bara måst skälla lite, men för det mesta lyckas jag vara tyst.

Sen är jag grym på att hämta allt som kastas iväg, bollar, pinnar och leksaker. Och jag tröttnar aldrig! 

Jag är också absolut bäst på att äta! Det finns ingen som slår mig, varken i tempo eller mängd. Det som är absolut sämst med matte är att hon ger mig alldeles för lite mat. Tänk om jag ändå själv hade fått välja.  

Sen det som matte gillar bäst, jag älskar att vara nära och mysa! Jag ger enormt med energi och kärlek. Kli på magen är nog det bästa jag vet. Och jag vill vara med precis överallt.